15-02-08

Nieuws.


Uitgeverij HarpersCollins laat je de volledige tekst van sommige boeken lezen op hun website. Op de site staat o.a. een roman van Paulo Coelho, een kookboek, een kinderboek en een boek over de Amerikaanse verkiezingen. Erg gebruiksvriendelijk is het niet: de tekst beslaat nauwelijks een kwart van het scherm, en de pagina's laden één voor één.

Erik Olofson maakt zetels in de vorm van boeken. Op vraag van zijn dochter, die zijn oorspronkelijke ontwerp voor de plaatselijke bibliotheek maar niets vond.

De Vlaamse regering is met geld over de brug gekomen om het Antifonarium Tsgrooten, een Brabants handschrift van rond 1522, aan te kopen. De bibliotheek van de universiteit van Gent heeft het manuscript gedigitaliseerd. Je kan het hier bekijken.

De Duitse schrijver en Nobelprijswinnaar Günter Grass krijgt een museum in het Poolse Gdansk, waar hij geboren werd toen de stad nog Danzig heette.

Meer dan zeventig jaar geleden ondernam het Russische schrijversduo Ilf en Petrov een reis door Amerika. Wat resulteerde in Amerika eenhoog. Nu hebben Russische documentairemakers de reis overgedaan, waarbij ze onder andere Bill Gates en Michael York interviewden. Het resultaat is een 16-delige reeks die nu op het Russische Channel One loopt. Bericht in The Moscow Times.

19:43 Gepost door Marko Ramius in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.